Pažitka
Název:

Avokádový dezert s lesními plody


Avokádový dezert s lesními plody


Ingredience:
tvaroh1/2 balení
menší avokádo (nebo 1/3 větší avokáda) cca 60 g1/2 ks
acidofilní mléko s více % tuku (žádná voda)100 ml
mražené lesní plody100 g
třtinový cukr1 lžička
holandské kakao1 lžička
med1 lžička
arašídové máslo1 lžička
arašídy na ozdobu
Ingredience:
Postup přípravy:

Opět jsem si dokázala, že avokádo jde zakomponovat prostě do všeho a vždycky vykouzlí dobrou konzistenci a řekla bych "přidá na hodnotě jídla", jestli mě chápete :) Jsem ráda, že mi tak zachutnalo, nejradši bych ho cpala všude :D.

Tenhle dezertík se skládá ze tří vrstev - světlé avokádové, tmavé avokádové (díky kakau) a povařených lesních plodů.

Postup: Mražené ovoce jsem dala do hrnce, zalila trošičkou vody, přidala lžičku třtinového cukru a rozvařila. Avokádo jsem rozmačkala vidličkou, přidala acidofilní mléko, tvaroh, lžičku medu, lžičku arašídového másla a všechno zamíchala. Polovinu jsem oddělila a přidala lžičku holandského kakaa. Pak jsem už jen vrstvila do skleničky - tmavá/bílá/barevná :D. Nakonec jsem snídani ozdobila pár arašídy a malou lžičkou arašídového másla

Tak jak se vám můj výtvor líbí? Mně opravdu zachutnal a bude chutnat i těm, kteří avokádu moc neholdují - vsaďte se, že kdybych vám neprozradila jeho existenci, tak ho tam vůbec nebudete cítit. Mně už zachutnalo tak, že ho sním i samotné :D (a tak to není jen s avokádem, těch "problémů" tu bylo víc :D)

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno