tvaroh | 1/2 balení |
menší avokádo (nebo 1/3 větší avokáda) cca 60 g | 1/2 ks |
acidofilní mléko s více % tuku (žádná voda) | 100 ml |
mražené lesní plody | 100 g |
třtinový cukr | 1 lžička |
holandské kakao | 1 lžička |
med | 1 lžička |
arašídové máslo | 1 lžička |
arašídy | na ozdobu |
Ingredience: |
Opět jsem si dokázala, že avokádo jde zakomponovat prostě do všeho a vždycky vykouzlí dobrou konzistenci a řekla bych "přidá na hodnotě jídla", jestli mě chápete :) Jsem ráda, že mi tak zachutnalo, nejradši bych ho cpala všude :D.
Tenhle dezertík se skládá ze tří vrstev - světlé avokádové, tmavé avokádové (díky kakau) a povařených lesních plodů.
Postup: Mražené ovoce jsem dala do hrnce, zalila trošičkou vody, přidala lžičku třtinového cukru a rozvařila. Avokádo jsem rozmačkala vidličkou, přidala acidofilní mléko, tvaroh, lžičku medu, lžičku arašídového másla a všechno zamíchala. Polovinu jsem oddělila a přidala lžičku holandského kakaa. Pak jsem už jen vrstvila do skleničky - tmavá/bílá/barevná :D. Nakonec jsem snídani ozdobila pár arašídy a malou lžičkou arašídového másla
Tak jak se vám můj výtvor líbí? Mně opravdu zachutnal a bude chutnat i těm, kteří avokádu moc neholdují - vsaďte se, že kdybych vám neprozradila jeho existenci, tak ho tam vůbec nebudete cítit. Mně už zachutnalo tak, že ho sním i samotné :D (a tak to není jen s avokádem, těch "problémů" tu bylo víc :D)
Podrobné info: