Pažitka
Název:

Babiččiny kynuté lívanečky


Babiččiny kynuté lívanečky


Ingredience:
mléko2 hrnky
hladká mouka (můžete i celozrnnou)1,5 hrnku
čerstvé droždí1/2 balení
cukr1 lžíce
sůl špetka
vejce1 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

Jedno z jídel, které mi vždycky stoprocentně připomenou dětství, jsou kynuté lívanečky. 

Ještě pokud jsou posypané skořicovým cukrem a k tomu čerstvé ovoce z babiččiny zahrady. O čerstvém ovoci si v zimě můžu nechat leda tak zdát, ale i to mražené z Lidlu poslouží dobře.

 

Mléko ohřejte zhruba na teplotu ruky a v míse smíchejte trochu mléka (tak pětinu hrnečku) s droždím a cukrem na kašičku. Ve zbytku mléka rozšlehejte vajíčko a spolu s moukou přidejte k droždí. Přidejte sůl, přikryjte a nechte tak 15 minut kynout. Opékejte na másle na rozpálené pánvičce.
Na závěr posypte skořicovým cukrem nebo podávejte s marmeládou a zakysanou smetanou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno