Pažitka
Název:

Babiččiny škubánky s mákem a rozpuštěným máslem


Babiččiny škubánky s mákem a rozpuštěným máslem


Ingredience:
Ingredience:
brambory1000 g
hrubá mouka200 g
sůl1 špetka
rozpuštěné sádlo/máslo1 malý šálek
mletý mák1 balení
cukr3 lžíce
Postup přípravy:

Kdo by neznal babiččiny škubánky?! My je doma milujeme a vy si je určitě zamilujete taky. 

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka.
Přecedíme tak cca třičtvrtinu vody a zasypeme hrubou moukou.
Rozšťoucháme šťouchadlem na brambory a obráceným koncem vařečky uděláme do brambor s moukou malé důlky.
Necháme  tak přikryté (propařené) na asi  25 minut.
Poté vařečkou prošleháme do krásně hladké konzistence.
Umeleme si mák, nebo koupíme, již mletý a smícháme s cukrem.
Polévkovou lžící namočenou v rozpuštěném másle vytvoříme rovnoměrné kopečky, které posypeme máslem s cukrem a polijeme  rozpuštěným máslem.

Poté servírujeme a vzpomínáme na babičku.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno