

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 150 g | 
| prášek do pečiva | 2 lžíce | 
| třtinový cukr | 80 g | 
| čokoláda na vaření | 60 g | 
| vlašské ořechy | 60 g | 
| strouhaná jablka (2 malá) | 150 g | 
| vejce - zvlášť žloutek a bílek | 3 ks | 
| sůl | špetka | 
| mléko | 100 ml | 
| olej | 100 ml | 
| máslo | na vymazání formy | 
| hrubá mouka | na vysypání formy | 
Když postavíte doprostřed stolu bábovku, musíte uznat, že i když se bábovka zdá jako obyčejný moučník, působí slavnostně a krásně. Tahle je díky jablíčkům vláčná a plná ořechů a čokolády.
Jablka oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Čokoládu a ořechy posekejte nahrubo. Bílky společně se špetkou soli ušlehejte do pevného sněhu.
Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko.
Do těsta vmíchejte čokoládu a ořechy a nakonec opatrně i sníh z bílků.
Formu vymazejte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a na 170°C pečte přibližně 45 minut. Propečení kontrolujte špejlí, po zapíchnutí se na ní nesmí těsto lepit.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: