Pažitka
Název:

Bábovka s jablky, ořechy a čokoládou


Bábovka s jablky, ořechy a čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka150 g
prášek do pečiva2 lžíce
třtinový cukr80 g
čokoláda na vaření60 g
vlašské ořechy60 g
strouhaná jablka (2 malá)150 g
vejce - zvlášť žloutek a bílek3 ks
sůl špetka
mléko100 ml
olej100 ml
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Když postavíte doprostřed stolu bábovku, musíte uznat, že i když se bábovka zdá jako obyčejný moučník, působí slavnostně a krásně. Tahle je díky jablíčkům vláčná a plná ořechů a čokolády. 

Jablka oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Čokoládu a ořechy posekejte nahrubo. Bílky společně se špetkou soli ušlehejte do pevného sněhu. 

Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko. 

Do těsta vmíchejte čokoládu a ořechy a nakonec opatrně i sníh z bílků. 

Formu vymazejte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a na 170°C pečte přibližně 45 minut. Propečení kontrolujte špejlí, po zapíchnutí se na ní nesmí těsto lepit.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno