Pažitka
Název:

Bábovka s ovocem a citronovou polevou


Bábovka s ovocem a citronovou polevou


Ingredience:
Ingredience:
vejce8 ks
cukr krupice300 g
polohrubá mouka600 g
prášek do pečiva1 balíček
vanilkový extrakt2 lžíce
citron - kůra2 ks
olej200 g
vlažná voda200 g
drobné ovoce (maliny, borůvky, rybíz, lesní jahody...)100 - 150 g
Poleva:
moučkový cukr150 g
citronová šťáva3 lžíce
Postup přípravy:

Taky často sáhnete po osvědčeném receptu a jenom ho něčím vylepšíte, něčím pozměníte? Já jsem tohle udělala s osvědčeným receptem na babiččinu bábovku. Vytáhla jsem obří litinovou bábovku, umíchala dvojité množství těsta, přidala ovoce posbírané na zahrádce a navrch přidala i citronovou polevu.

Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny. 

Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte vodu. Přidejte i vanilkový extrakt. 

Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta. 

Do vymazané a moukou vysypané formy vlijte přibližně polovinu těsta. Přidejte ovoce a zalijte zbylým těstem. 

Pečte ve vymazané a vysypané formě na 170°C přibližně 3/4 hodiny, záleží na velikosti formy. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit. 

Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout. 

Smíchejte prosátý moučkový cukr se šťávou a lžící polevu po částech nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno