Ingredience: | |
polohrubá mouka | 2 hrnky |
najemno nastrouhaná máslová dýně | 2 hrnky |
cukr | 1 hrnek |
med | 4 lžíce |
žloutek | 2 ks |
bílky - vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli | 2 ks |
olej | 1 hrnek |
prášek do pečiva | 1 balíček |
nasekané vlašské ořechy | 2 hrsti |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
máslo | na vymazání formy |
krupice | na vysypání formy |
Dýňová sezóna pokračuje a tak zkusíme jeden recept nasladko. Bábovka je krásně vláčná a děti se po ní můžou utlouct. Nevěříte, zkuste třeba hned.
Půl velké máslové dýně oloupeme a nastrouháme najemno, k ní přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků! Ten si v průběhu vyšleháme. Vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh. Dáme do bábovkové máslem vymazané a krupicí vysypané formy a pečeme na 200 st. po dobu prvních deseti minut, pak stáhneme na 170 st. a tak dopékat tak 25 – 30 minut. Dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě, já peču v plynové, takže tam se nechávám vést mou vlastní intuicí, která mě dosud nezklamala.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ