Pažitka
Název:

Bábovka z vaječného koňaku


Bábovka z vaječného koňaku


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka125 g
polohrubá mouka125 g
cukr moučka230 g
kypřící prášek do pečiva1 ks
vanilkový cukr1 ks
olej300 ml
vaječný koňak300 ml
celá vejce5 ks
kakao2 lžíce
Postup přípravy:

Víkend je tady a společně s ním i sladký receptík ode mě je tu. Tato bábovka z vaječného koňaku je úžasně vláčná a zamiluje si jí snad každý. Recept je z pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk.

Všechny ingredience umixujeme v hladké těsto. Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě dáváme do připravené formy pomocí lžíce tak, aby se nám vrstvy těsta hezky střídaly, což ve výsledném efektu vytvoří mramor bábovky. Pečeme zvolna při 175 °C asi 50 minut – zdali je upečeno, vyzkoušíme špejlí.

Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud bábovka nechce vyskočit z formy, položíme na formu namočenou utěrku ve studené vodě a chvilku počkáme, pak to již půjde samo.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno