Pažitka
Název:

Bábovka, ze které teče máslo


Bábovka, ze které teče máslo


Ingredience:
Ingredience:
máslo250 g
cukr1 hrnek
vanilka nebo vanilkový cukr dle chuti
vejce (M)5 ks
40% smetana200 ml
polohrubá mouka2 hrnky
prášek do pečiva1 ks
kakao nebo strouhaná čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslím, že tuším, v čem tkví ten zázrak ..... MÁSLO! Už asi půl roku se chystám udělat bábovku podle receptu skvělýho kuchaře, baviče a kamaráda Josefa, kterej ji peče z celý kostky másla! Dneska na ni konečně došlo a je víc než jasný, že jinou už dělat nebudu. Bábovka je vláčná, teče z ní máslo a je přesně jako od babičky.

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou.
Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu. Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy. V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut. 
Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno