Pažitka
Název:

Bábovková zmrzlina s brusinkami, borůvkami a banánem


Bábovková zmrzlina s brusinkami, borůvkami a banánem


Ingredience:
Ingredience:
kanadské borůvky1 a 1/2 hrsti
divoké brusinky4 - 5 lžiček
pokrájený banán1 ks
malinké piškoty dle potřeby
domácí lučina z jogurtů500 g
zakysaná smetana2 ks
ztužovač Dr. Oetker za studena nebo 6 plátků želatiny1 a 1/2 ks
vanilkový cukr2 ks
sypká stévie dle chuti
meduňka na ozdobu
Postup přípravy:

Příprava na to pravé léto. Kombinace různých druhů sezónního ovoce je ve zmrzlině vždy prima.

Domácí lučinu, cukry a zakysanou smetanu společně vyšleháme. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač. 

Do vypláchnuté silikonové bábovkové formy dáme vrstvu vyšlehané směsi, poklademe ovocem (banán, borůvky, brusinky), přidáme pár mini piškotů, pokryjeme poslední vrstvou krému a opět uhladíme. 

Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout.

Cca 1 hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř, uděláme pár řezů a uložíme do chladničky. 

Zdobíme ovocem, meduňkou apod.

Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezónní ovoce.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno