Pažitka
Název:

Bagel s hummusem, domácím pestem ze sušených rajčat a mandlemi


Bagel s hummusem, domácím pestem ze sušených rajčat a mandlemi


Ingredience:
Ingredience:
bagely3 ks
hummus100 - 150 g
malá mrkev2 ks
pesto4 lžíce
salát3 hrstky
plátky mandlí na posypání
Pesto ze sušených rajčat:
sušená rajčata1 hrnek
česnek2 stroužky
vlašsé ořechy1/3 hrnku
olivový olej trochu
parmazán dle potřeby
Postup přípravy:

Snídaně nemusí být nutně jenom sladká. Pokud máte rádi obložené chleby, bagely si rozhodně zamilujete. Doporučuji ty celozrnné nebo se semínky, bude to hned zajímavější. 

Původně jsem chtěla udělat i domácí hummus, bohužel to nevyšlo. Kdybyste se do něj ale chtěli pustit, zkuste recept Lenky z blogu Zelená fazolka. Její hummus je moc dobrý!

Nejdřív si připravte suroviny na pesto. V mixéru rozmixujte sušená rajčata, česnek a vlašské ořechy. Nemixujte úplně dohladka, nechte pestu hrubší strukturu. Ke směsi přilijte 5 lžic olivového oleje a znovu promixujte. Vzniklou směs zasypte trochou nastrouhaného parmazánu.

A pak už je to hračka. Bagely podélně rozřízněte a namažte hummusem. Mrkve oloupejte a škrabkou z nich udělejte plátky: poskládejte je na hummus. Dále přidejte pesto z rajčat, listy salátu a posypte plátky mandlí. Voilá! Můžete snídat, svačit, jak je libo.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno