Název:Bahn Bao - Vietnamské knedlíky plněné vepřovým masem, houbami a vejcem
Ingredience:
| Těsto: |
| mléko | 255 ml |
| kvasnice | 15 g |
| cukr krupice | 20 g |
| sůl | 1/2 lžičky |
| hladká mouka | 500 g |
| rostlinný olej | 2 lžíce |
| limetová šťáva | pár kapek |
| Náplň: |
| mleté vepřové | 250 g |
| houby Shitaké a Jidášovo ucho | 20 g |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| mrkev | 1 ks |
| ústřicová omáčka | 1 lžíe |
| sezamový olej | 1 lžička |
| směs koření na klobásky (charsiu) | 2 lžíce |
| tapiokový škrob | 2 lžíce |
| pepř | 1/2 lžičky |
| vejce uvařené natvrdo | 4 ks |
| čínské klobásky | 4 ks |
| Omáčka Nuoc Mam: |
| horká voda | 1/2 šálku |
| rybí omáčka | 3 lžíce |
| šťáva z limety | dle chuti |
| cukr | 1 lžíce |
| česnek | 2 stroužky |
| chilli paprička | 1 ks |
Postup přípravy:Dnes jsem dojídala Pho ga od včera a k tomu jsem udělala Bahn Bao, což jsou vietnamské plněné knedlíky masovo-houbovou směsní a půlkou vejce. Příloha není třeba, ale trocha zeleného salátu nikdy neuškodí a k namáčení tradiční omáčka Nuoc Mam.
Nejprve si připravte těsto. V originálu je 100g cukru, ale to vy bylo velmi sladké. Na naše poměry by to bylo sladší, než housky na hamburger a tak jsem ubrala.
Je tedy na vás zda budete chtít zvolit původní množství.
Co se týče Čínských klobásek, není jednoduché je sehnat. Prodávají se opravdu vysušené a je třeba je připravit na páře a nebo povařit. Teprve až potom se dají krájet.
Další suroviny koupíte celkem bez problémů přímo v tržnici.
Zadělat můžete ručně a nebo v domácí pekárně stejně jako já. Neděste se, že je něco špatně. Těsto je takové tužší, ale po hodině a půl v teple krásně nakyne.
Z první části receptu na těsto připravte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě přibližně deset minut.
Potom přidejte zbytek surovin a limetovou šťávu nechte na pozdější dobu.
Mezitím co bude kynout těsto, si připravte náplň. Sušené houby dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut odstát.
Houby a zbytek surovin nakrájejte na drobné kousíčky a promíchejte s masem.
Celá směs by měla odstát minimálně půl hodiny v chladu.
Do nakynutého těsta zapracujeme pár kapek limetové šťávy, aby knedlíky měly krásně bílou barvu.
Rozdělte na osm dílů. Vytvarujte do úhledných kuliček a pod vlhkou utěrkou nechte 10 minut nakynout.
Každý kousek rozválejte na 1 cm silnou placku a okraje zeslabte na minimum.
Náplně dejte jednu naběračku na zmrzlinu. To je přesně to množství co je třeba a nahoru posaďte 1/2 vejce vařeného 10 minut natvrdo.
Svažte do ranečku a pořádně stiskněte, ať se vám v páře neotevřou.
Znova přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut dokynout.
Nakynuté knedlíky dejte na čtverec pečícího papíru a dejte
vařit do páry na 25 minut.
Knedlíky jsou velmi dobré, když se těsto namočí do nejoblíbenější Vietnamské omáčky Nuoc Mam a jako příloha je výborný mix salátů s bylinkami (koriandr, perila, bazalka, máta ....)
Omáčku připravíte následovně. Česnek prolisujte a chilli nakrájejte. Přidejte zbytek ingrediencí a zalijte horkou vodou. Nechte vychladit a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno