Pažitka
Název:

Baklažán po sečuánsky

vegetariánský recept


Baklažán po sečuánsky


Ingredience:
malé baklažány2 ks
soli1 lyžička
arašidový olej na vyprážanie
cesnaku narezané najemno3 - 4 strúčiky
čerstvého zázvoru (narezaného najemno)1 cm
jarné cibuľky (narezané na 2,5 cm dlhé kúsky) biele a zelené časti zvlášť)4 ks
čínskeho ryžového vína alebo polochuchého sherry1 lyžica
svetlej sójovej omáčky1 lyžica
hnedého cukru1 lyžička
mletého čierneho korenia1/4 lyžičky
čínskeho ryžoého octu1 lyžica
sušené čili vločky dle chuti
sezamového oleja1 lyžička
Ingredience:
Postup přípravy:

Rýže a baklažán, kdo by odolal?

Baklažány očistíme a narežeme na plátky asi 4 cm široké a 3 cm dlhé. Plátky baklažánu dáme do sitka a posypeme soľou. Necháme 30 minút potiť, potom opláchneme pod prúdom studenej vody. Osušíme kuchynskou utierkou.

Wok naplníme asi do tretiny olejom, zohrejeme do horúca a baklažán v ňom pražíme do zlatohneda. Baklažán poutierame papierovou utierkou. Väčšinu oleja vylejeme. Do woku dáme cesnak, zázvor a bielu časť jarných cibuliek.

Pražíme 30 sekúnd. Pridáme baklažán a premiešame, potom pridáme ryžové víno alebo sherry, sójovú omáčku, cukor, mleté korenie, ryžové víno a čili. Pražíme 1-2 minúty. Pokvapkáme sezamovým olejom a posypeme zelenou časťou cibuliek a ihneď podávame.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Zuzana Klestinec (Sue Clash)

    zavřít okno