Pažitka
Název:

Balzamikový bůček


Balzamikový bůček


Ingredience:
vykostěný prorostlý bůček bez kůže1 kg
třtinový cukr175 g
balzamikový ocet125 ml
teplá voda250 ml
česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
Zkaramelizovaná jablka:
jablko2 ks
třtinový cukr2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Zní to prapodivně, ale je to výborné. Tu chuť si zamilujete.

Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a napícháme ho na kovové jehly.

Smícháme vodu, balzamikový ocet, cukr, utřený česnek, sůl a pepř.

maso dáme do pekáče, přelijeme směsí, přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme přikryté 30 minut.

Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinu (do změknutí). Asi po 10 minutách jehly s masem obracíme.

Na závěr si připravíme jablka. Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a vykrojíme jádřinec. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 2 lžíce cukru na karamel, vložíme plátky jablek a 1 minutu opékáme. Pak otočíme a opět 1 minutu opékáme.

Přidáme na talíř k masu.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno