Pažitka
Název:

Banánová a malinová zmrzlina


Banánová a malinová zmrzlina


Ingredience:
Banánová zmrzlina:
zralé banány5 ks
čerstvé ovoce na ozdobu
čerstvá máta na ozdobu
Malinová zmrzlina:
zralé banány5 ks
maliny hrst
Grand Mariner1 lžíce
čerstvé ovoce na ozdobu
čerstvá máta na ozdobu
Postup přípravy:

Na světě asi není jednoduššího receptu. Základem této úžasně krémové zmrzliny jsou zralé až přezrálé banány. Pak už můžete jen přidávat různé druhy ovoce a udělat si svou vlastní kombinaci. A víte, co je na této zmrzlině úplně nejlepší? Neobsahuje ani smetanu, ani tuk nebo lepek, takže si ji můžeme dopřát bez větších výčitek.

1. Banány, které musí být opravdu velmi zralé, jinak nebude zmrzlina dostatečně krémová, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je do sáčku a dáme přes noc zamrazit.

2. Banány vyndáme z mrazáku a necháme 5 - 10 minut povolit (jinak by nešly lehce rozmixovat nebo hrozí poškození mixéru).

3. V mixéru umixujeme do hladka krémovou zmrzlinu a ihned podáváme. Dozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

4. U malinové varianty před mixováním přidáme ještě hrst malin, lžíci Grand Marnier (pokud není tedy zmrzlina určená pro děti) a vše společně umixujeme. Podáváme ihned s čerstvým ovocem a mátou.

TIP: Na mixování jsem použila mixér Gallet Santé, který si se zmrzlinou krásně poradil.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno