Pažitka
Název:

Banánová bábovka


Banánová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka400 g
žloutek3 ks
cukr krupice200 g
kypřící prášek1 balíček
zralý banán3 ks
máslo + na vymazání formy100 g
šlehačka100 ml
bílky - sníh + špetka soli3 ks
rum dle chuti
čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

U nás doma se bábovky moc nepečou. Třené těsto je pro nás suché a ničím nás neoslovuje.U téhle bábovky je to ale jiné. Tahle je dobrá, vlhká, a pokud se nesní hned, tak i dlouho vláčná zůstane. 

Tento recept mám od své maminky a ta zase od kolegyně z práce a ta zase od jiné kamarádky.Nikdo už nevíme, kde tenhle recept má svůj původ. Je to už spousty let, co ji s úspěchem pečeme.

Fajn je, že pokud se vám doma nahromadí více banánu, než jste schopni sníst, stačí je jen pomačkat vidličkou a po třech dát zamrazit. Při mrazení banány zesládnou a upečená bábovka mi přijde i voňavější. 

Dnes jsem ale pekla z čerstvých banánů. Po Velikonocích nám tu jich dost zůstalo. 

Banány si oloupejte a rozmačkejte se dvěma lžícemi rumu.

Žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a šlehačku vyšlehejte do pěny. V původním receptu je 33% šlehačka, ale já používám jen 12% a myslím, že to bohatě stačí. Gumovou stěrkou zapracujte nejprve banány a později mouku s kypřícím práškem a velmi lehce i tuhý sníh ze tří bílků.

Kdo má rád, tak může přidat i kousky čokolády.

Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte strouhankou, kokosem a nebo jako já dnes rozmixovanými ovesnými vločkami.

Bábovku pečte 1 hodinu na 180°C 

Na konci pečení píchneme do bábovky špejlí, a pokud se na ni těsto nelepí, tak máme hotovo. Pokud ano, tak přidáme 10 minut pečení.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno