Pažitka
Název:

Banánová zmrzlina s Ghítelou


Banánová zmrzlina s Ghítelou


Ingredience:
Ingredience:
mražený banán1 ks
vychlazená Ghítela2 lžíce
kakaový prášek v raw kvalitě1 lžička
Postup přípravy:

Znáte ghí, neboli přepuštěné máslo? Většina z nás už to asi někdy slyšela. Ale co nový výrobek od firmy České ghíčko s názvem - ghítela? Už jste potkali a ochutnali? Pro nás, co řešíme palmový olej a je nám tudíž zakázaná nutella, je toto úžasná možnost náhrady z kvalitních surovin a navíc v bio kvalitě. Hned, jak jsem si ji donesla domů, musela jsem ji nutně rozdělat a ochutnat. Příjemně mě překvapilo, že narozdíl od jiných kakaových pomazánek, není tolik sladká a krásně voní i chutná po arašídovém másle. Ačkoli výrobce deklaruje, že vydrží 3 měsíce od otevření, myslím u nás tak dlouho nemá šanci vydržet. Prostě se sama vypařuje. Po malé ochutnávce jsem se rozhodla ghítelu vyzkoušet ve formě zmrzliny. 

Recept je velice rychlý a jednoduchý. Mražený banán rozkrájíme na kousky (aby ho mixér lépe zpracoval) a rozmixujeme v mixéru. Přidáme ghítelu a kakao a mixujeme dohladka. Poté servírujeme a mlsáme. V případě, že už je zmrzlina hodně změklá, můžeme ji dát na chvíli do mrazáku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno