Pažitka
Název:

Banánová zmrzlina s mandlovým máslem


Banánová zmrzlina s mandlovým máslem


Ingredience:
Ingredience:
banány3 ks
mandlové máslo100 g
Postup přípravy:

Neznám jediného člověka, který by nemiloval zmrzlinu. Když se řekne zmrzlina, vybaví se mi léto, pláže a dovolená u moře. Ale na takovou zmrzku mám chuť třeba i v zimě a to je ten nejlepší čas vyrobit si svou vlastní. V mrazáku Vám vydrží věčnost a Vy si ji můžete dát kdykoliv Vás bude honit mlsná. Na tuhle zmrzlinu Vám budou stačit pouze dvě ingredience. Banán a oříškové máslo. Já používám mandlové máslíčko od firmy Nutspread, které zmrzlinu krásně zjemní. Mandlové máslo navíc obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálů. Takže i když se jedná o zmrzlinu, nemusíte mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého.

Banány nakrájíme na menší kousky, vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme v mrazáku přes noc zmrznout. Druhý den banány vytáhneme a necháme je v pokojové teplotě trošku povolit. Pak banány vhodíme do mixéru, přidáme mandlové máslo a rozmixujeme dohladka. Podáváme jen tak samotné nebo jako doplněk k lívancům nebo palačinkám.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno