

| Ingredience: | |
| špaldová hladká mouka | 100 g |
| mleté ovesné vločky | 100 g |
| mleté oříšky (zvolíme jeden druh - kokos/mandle/vlašské atd.) | 100 g |
| jedlá soda | 1 lžička |
| třtinový cukr | 2 lžíce |
| citronová kůra | dle chuti |
| skořice | dle chuti |
| sůl | špetka |
| povolené máslo | 100 g |
| zralé banány | 2 ks |
| vejce | 1 ks |
Odpoledne čekáme návštěvu a tak jsem oprášila recept na "5-minutové" banánové hrudky s kokosem a vločkami. Už jsem zapomněla, jak jsou dobroučké - vláčné, kypré a přesto křehoučké.
Těsto zpracováváme v míse - vložíme nejdříve suché suroviny, promícháme a přidáme tekuté suroviny. Vymícháme ručním mixérem. Dvěma lžícemi zručně tvoříme hrudky - uděláme přesně dva plné plechy (5 x 7 hrudek na každý). Nemusíme nechávat velké rozestupy, neroztečou se.
Pečeme při 170°C cca 15 minut, dokud nebudou světle hnědé. Jsou výborné hned i za pár dní, ale ony prostě nevydrží, nemají šanci.
Podrobné info: