Pažitka
Název:

Banánové hrudky


Banánové hrudky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka100 g
mleté ovesné vločky100 g
mleté oříšky (zvolíme jeden druh - kokos/mandle/vlašské atd.)100 g
jedlá soda1 lžička
třtinový cukr2 lžíce
citronová kůra dle chuti
skořice dle chuti
sůl špetka
povolené máslo100 g
zralé banány2 ks
vejce1 ks
Postup přípravy:

Odpoledne čekáme návštěvu a tak jsem oprášila recept na "5-minutové" banánové hrudky s kokosem a vločkami. Už jsem zapomněla, jak jsou dobroučké - vláčné, kypré a přesto křehoučké.

Těsto zpracováváme v míse - vložíme nejdříve suché suroviny, promícháme a přidáme tekuté suroviny. Vymícháme ručním mixérem. Dvěma lžícemi zručně tvoříme hrudky - uděláme přesně dva plné plechy (5 x 7 hrudek na každý). Nemusíme nechávat velké rozestupy, neroztečou se. 

Pečeme při 170°C cca 15 minut, dokud nebudou světle hnědé. Jsou výborné hned i za pár dní, ale ony prostě nevydrží, nemají šanci.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno