Pažitka
Název:

Banánové lívance s PB a krémem z lesního ovoce


Banánové lívance s PB a krémem z lesního ovoce


Ingredience:
celozrnná žitná mouka2 lžíce
vejce1 ks
banán1/2 ks
třtinový cukr1 lžička
kypřící prášek na špičku nože
olej kapka
mléko + voda aby těsto pomalu stékalo
arašídové máslo1 lžíce
mražená lesní směs2 lžíce
tvaroh2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Pancakes musí být alespoň jednou týdně, nejlépe o víkendu! Mňam :)

Doufám, že můj názor všichni pěkně sdílíte a pokud takový hezký režim nemáte zavedený, tak honem do něj. Není nad to, si jednou do týdne pořádně pochutnat i očima. Zkoušela jsem jich už hodně, ale s lesním ovocem ještě ne. A musím říct, že tyhle se opravdu povedly (ještě aby ne, když jsou promazávané máslíčkem O:))

Postup:
Mouku, tekutinu, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr a 1/4 rozmačkaného banánu jsem smíchala dohromady a vytvořila tak hutnější těsto. Po lžíci jsem ho lila na rozehřátou nepřilnavou pánev a smažila bez tuku po obou stranách. Jakmile se na lívanečku objevily bublinky, otočila jsem ho. Dostala jsem tak 4 lívanečky.
Mražené ovoce jsem dala do hrnečku, zakápla trochou vody a jemně rozvařila. Poté jsem polorozvařené ovoce smíchala s tvarohem. Lívanečky jsem jemně promazala burákovým máslem, přidala 3 kolečka banánu a navrch přidala krém z rozvařeného lesního ovoce a tvarohu. Nakonec jsem lívanečky zakápla vývarem z ovoce.
Taková dobrota stojí jistě za vyzkoušení a za zpříjemnění rána, které uvádí den, kdy nic nemusíte dělat! Pohoda a klid :)
 
... a použít můžete i domácí arašídové máslo stejně jako já, v jehož mixování jsem se už zlepšila, tudíž i konzistence je mnohem lepší :D
DOBROU CHUŤ!
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno