Pažitka
Název:

Banánové mráčky


Banánové mráčky


Ingredience:
Těsto:
rostlinné mléko250 ml
Alsan100 g
jahelné instantní vločky150 g
vejce4 ks
Krém:
rostlinné mléko500 ml
vanilkový pudink2 balíčky
vanilková fruktosa10 g
banán (cca 100 g)1 ks
rostlinný slad dle sladkosti banánu
Postup přípravy:

Mraky – dezert z nadýchaného odpalovaného těsta plněného lahodným pudinkovým krémem, který je nebezpečně návykový! 

Poprvé jsem ho ochutnala už kdysi dávno u mamky, ale úplně jsem na něj zapomněla. Nedávno kamarádka na FB vystavila fotky, jak pečou mraky se synem, přítel to viděl a hned slintal, protože tento dezert miluje a já miluju jeho, tak jsem se vrhla do pečení. Pár ingrediencí jsem ubrala, jiné přidala a výsledek mě velmi mile překvapil a snědl se skoro na posezení.

POSTUP:
V kastrůlku svaříme mléko s tukem a špetkou soli. Plamen stáhneme na minimum, vsypeme mleté vločky a vařečkou mícháme, aby se neutvořily hrudky – odpalujeme, až nám vznikne kaše. Přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Nakonec pomalu vmícháme vejce. Těsto rozetřeme na pečící papír, lépe na silikonovou podložku (použijeme velký plech nebo dva menší, abychom těsto neměli moc vysoké). Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10min. Pak teplotu snížíme na 175°C a těsto dopečeme ještě 5-10min (během pečení nesmíme troubu otvírat). Upečenou placku necháme vychladnout.
Na krém potřebujeme uvařený hustý pudink, který necháme vychladnout přikrytý fólií, aby se nám nevytvořil škraloup. Do vychladlého pudinku přimícháme rozmačkaný banán a vanilkovou fruktosu. Poté už jen podle chuti dosladíme. Velký korpus rozpůlíme, potřeme krémem a slepíme. Dezert necháme v lednici spinkat do druhého dne, pak ho posypeme moučkovou fruktosou nebo můžeme pokapat hořkou čokoládou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michala Lentesová

    zavřít okno