Pažitka
Název:

Banánoví brumíci ze špaldové mouky a rýžového sirupu


Banánoví brumíci ze špaldové mouky a rýžového sirupu


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka Lidl110 g
vejce2 ks
menší zralý banán1 ks
povolené máslo30 g
zakysaná smetana50 ml
prášek do pečiva BIO1/2 lžičky
rýžový sirup3 lžíce
sůl špetka
karob na obarvení těsta do tlapek nebo čumáčku dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska jsme s Eliškou napekly pár brumíků Tentokráte bez cukru. Trošku nás popadla lenivost a těsto jsme si vyšlehaly ve skleněné dóze na smoothie. A musím říct, že super. Málo špinavého nádobí a ze skleněné dózy se nám to hlavně dobře lilo do formiček.

Do skleněné dózy na smoothie si dáme vejce, banán, rýžový sirup, zakysanou smetanu, máslo a pořádně vyšleháme. Mezitím si odvážíme mouku, kterou smícháme s kypřícím práškem a malou špetkou soli a postupně přidáváme do mixéru. Až je těsto vyšlehané, kousek odleji a smíchám s karobem (náhražkou za kakao). Brumíkový plech si vymažeme, pomoučíme a dáme tmavou část do tlapiček nebo čumáčku. Poté zalijeme světlou částí tak do 2/3 formičky. Pečeme na 180°C cca 10 - 15 minut dle potřeby.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno