Název:Banánovo-borůvkové cheesecake cupcakes
Ingredience:
| Ingredience na těsto: |
| karamelové sušenky zn. Lotus | 250 g |
| rozpuštěné máslo | 70 g |
| Na tvarohovou náplň: |
| tučný tvaroh | 250 g |
| čerstvý termizovaný sýr - Zálesák | 100 g |
| rozmělněný banán | 1 ks |
| borůvky | 1 hrst |
| vejce | 2 ks |
| cukr krupice | 8 lžic |
| Na zdobení: |
| pařížská šlehačka | 1 kelímek |
| drcené sušenky | 1 hrstka |
| kakaové boby | 1 hrstka |
Postup přípravy:Cheesecaky mě fascinují už pěkně dlouho, k jejich vytvoření jsem se ale pořád nějak nemohla dostat. Díky dnešnímu volnému zasněženému Velikonočnímu pondělí však byl volného času na experimenty nadbytek. No a výsledek? Pečený cheesecake z karamelových sušenek s banánovo-borůvkovým tvarohem doplněný pařížskou šlehačkou.
Příprava těsta je velmi jednoduchá. Sušenky dáme do robota (používám sekáček na ořechy) a při největší rychlosti z nich uděláme sušenkovou drť. Lžíci si jí necháme stranou na zdobení a zbytek smícháme s rozehřátým máslem. Tímto těstem vyplníme obvod formičky a necháme na chvíli vychladit v lednici.
Nyní si připravíme tvarohovou nádivku. Smícháme bez jakéhokoliv speciálního postupu všechny suroviny. Směsí plníme vychlazené skořepinky a
pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Během pečení si ušleháme pařížskou šlehačku, kterou nanášíme na vychlazené cheesecaky pomocí cukrářského sáčku. Na závěr posypeme rozdrcenými sušenkami a kakaovými boby.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno