

| Ingredience: | |
| jáhlové vločky | 3/4 hrnku |
| mléko | dle potřeby |
| pohanková mouka | 1 lžíce |
| malá cuketa | 1 ks |
| střední banán | 1 ks |
| rýžový sirup | 1 lžíce |
| kokosový olej | dle potřeby |
| jahody | 5 - 6 ks |
| mátové lístky | dle chuti |
Lívanečky jsou u nás vděčným jídlem. Mohou být snídaní, obědem, svačinou i večeří. U nás jsou nejvíce oblíbené s ovocem. Při jejich dnešní přípravě jsem využila univerzálnosti cukety a přidala ji do lívancové směsi. Bylo to příjemné zpestření receptu. Pak už jsem vsadila na jistotu, a to krásně červené jahody a právě vyrostou mátu na zahrádce.
Nejprve si do hrnku nasypeme jáhlové vločky a zalijeme je mlékem, tak aby byly všechny ponořeny a hrnek byl plný. Necháme vločky cca 15 minut nasáknout. Mezitím si do mísy nakrájíme oloupanou cuketu a banán. Poté k nim přidáme nasáknuté vločky s mlékem, rýžový sirup a vše tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Do směsi pak zašleháme pohankovou mouku. Pokud je těsto příliš tekuté, můžeme mouku ještě přidat.
Lívanečky pak smažíme na troše kokosového oleje v případě kvalitního lívanečkovníku to jde prakticky bez tuku. Nepospíchejte při jejich obracení, lívaneček se musí propéci, jinak se vám bude špatně obracet.
Podáváme pokapané rýžovým sirupem a jahodami nakrájenými na kostičky a smíchanými s nasekanými mátovými lístky.
Podrobné info: