Ingredience: | |
ovesné mléko | 100 ml |
vejce | 2 ks |
kokosový cukr | 1 lžíce |
zralý banán | 1 ks |
ovesné vločky | cca 150 g |
himalájská sůl | špetička |
Snídaně přes týden jsou většinou ve stylu jogurtu a domácí granol. Za to o víkendu, pokud zůstáváme doma, se rozmazlujeme. V neděli míváme vajíčka a sobota je sladká. Dnes to byly všem určitě známé banánové lívance s ovesnými vločkami.
Vejce prošleháme s mlékem, cukrem a solí, přidáme banán a vločky a vše rozmixujeme dohladka.
Necháme chvíli stát. Vločky nasáknou a těsto zhoustne.
Lžící tvoříme lívanečky, které smažíme na pánvi z obou stran dozlatova.
Servírujeme s čímkoliv, na co máme chuť, od jogurtu, přes marmelády až po čerstvé ovoce.
Podrobné info: