Pažitka
Název:

Banánovo-ovesné lívance

bezlepkový recept


Banánovo-ovesné lívance


Ingredience:
Ingredience:
ovesné mléko100 ml
vejce2 ks
kokosový cukr1 lžíce
zralý banán1 ks
ovesné vločkycca 150 g
himalájská sůl špetička
Postup přípravy:

Snídaně přes týden jsou většinou ve stylu jogurtu a domácí granol. Za to o víkendu, pokud zůstáváme doma, se rozmazlujeme. V neděli míváme vajíčka a sobota je sladká. Dnes to byly všem určitě známé banánové lívance s ovesnými vločkami.

Vejce prošleháme s mlékem, cukrem a solí, přidáme banán a vločky a vše rozmixujeme dohladka.

Necháme chvíli stát. Vločky nasáknou a těsto zhoustne.

Lžící tvoříme lívanečky, které smažíme na pánvi z obou stran dozlatova.

Servírujeme s čímkoliv, na co máme chuť, od jogurtu, přes marmelády až po čerstvé ovoce.

Podrobné info:
Počet porcí17 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno