Pažitka
Název:

Banánovo-sezamový chlebíček s tahini


Banánovo-sezamový chlebíček s tahini


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná hladká mouka2 hrnky
vejce2 ks
kakao1/2 hrnku
rostlinné mléko1 hrnek
sezamová pasta tahini1/4 hrnku
rozmačkané zralé banány2 ks
datlový sirup (lze i med nebo třtinový cukr)3 lžíce
kypřící prášek do pečiva1/2 balení
sezamová semínka dle chuti
kokosový olej na vymazání formy
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás další tip, jak využít sezamovou pastu tahini v kuchyni. Minule jsem pekla výborné tahini brownies a dnes to bude legendární banana bread v upravené verzi. Pokud jste sezamovou pastu ještě nikdy nezkoušeli, určitě to napravte. S její pomocí se dá vykouzlit např. skvělý dresing nebo zdravá pomazánka.

V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme zbývající ingredience a vypracujeme hladké těsto. Formu na chlebíček vymažeme kokosovým olejem a vlijeme do ní připravené těsto. Vršek posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 - 45 minut. Hotový banánový chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky, pokapeme je sezamovou pastou a můžeme podávat.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno