

| Ingredience: | |
| hladká mouka (špaldová, pohanková, bezlepková...) | 2 hrnky |
| jedlá soda | 1 lžička |
| kypřící prášek | 1 lžička |
| vejce | 2 - 3 ks |
| ovesné (žitné) vločky | 1 hrnek |
| rozpuštěné máslo | 5 lžic |
| třtinový cukr nebo 4 lžičky práškové stévie | 1 hrnek |
| skořice | 2 lžičky |
| rozmělněný banán | 1 hrnek |
| sůl | špetka |
| podmáslí | 1 a půl hrnku |
| rozinky namočené v rumu | 1 hrnek |
| banán nakrájený na kolečka | 1 a půl ks |
| tuk | na vymazání formy |
| mouka | na vysypání formy |
| větší nastrouhaná mrkev | 1 ks |
| plátky mandlí | dle chuti |
Banánové plátky a mandle na povrchu chlebíčků krásně a příjemně křupou a kontrastují s voňavým těstem.
Do směsi hladké nebo jiné mouky nasypeme sodu a prášek do pečiva a promícháme. Přidáme skořici, vanilkové cukry, sůl a vmícháme podmáslí, ušlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozmělněné banány. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vytřených a vysypaných forem. Povrch korpusů na chlebíčky ozdobíme kolečky banánů. Pečeme v troubě na 180 stupňů na 40 minut dozlatova. Necháme vychladnout a upečené chlebíčky z obou forem vyklopíme. Podáváme s kávičkou.
Podrobné info: