Pažitka
Název:

Banánový chlebíček s podmáslím


Banánový chlebíček s podmáslím


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka (špaldová, pohanková, bezlepková...)2 hrnky
jedlá soda1 lžička
kypřící prášek1 lžička
vejce2 - 3 ks
ovesné (žitné) vločky1 hrnek
rozpuštěné máslo5 lžic
třtinový cukr nebo 4 lžičky práškové stévie1 hrnek
skořice2 lžičky
rozmělněný banán1 hrnek
sůl špetka
podmáslí1 a půl hrnku
rozinky namočené v rumu1 hrnek
banán nakrájený na kolečka1 a půl ks
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
větší nastrouhaná mrkev1 ks
plátky mandlí dle chuti
Postup přípravy:

Banánové plátky a mandle na povrchu chlebíčků krásně a příjemně křupou a kontrastují s voňavým těstem.

Do směsi hladké nebo jiné mouky nasypeme sodu a prášek do pečiva a promícháme. Přidáme skořici, vanilkové cukry, sůl a vmícháme podmáslí, ušlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozmělněné banány. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vytřených a vysypaných forem. Povrch  korpusů na chlebíčky ozdobíme kolečky banánů. Pečeme v troubě na 180 stupňů na 40 minut dozlatova. Necháme vychladnout a upečené chlebíčky z obou forem vyklopíme. Podáváme s kávičkou. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno