

| 1. varianta - Rýžový papír: | |
| Bánh Cuốn | 400 g |
| 2. varianta - Rýžový papír: | |
| mouka z lepkavé rýže | 200 g |
| tapiokový škrob | 200 g |
| sůl | 1 lžička |
| olej | 1 lžíce |
| voda | 800 ml |
| olej | na potření talíře a pánve |
| Náplň: | |
| mleté maso mix | 400 g |
| houby Jidášovo ucho | 100 g |
| velká cibule | 1 ks |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Omáčka Nuoc man Cham: | |
| voda | 1 hrnek |
| cukr | 1/2 hrnku |
| limetová šťáva / bílý ocet | 1/2 hrnku |
| rybí omáčka | 1/4 hrnku |
| česnek | 2 stroužky |
| chilli | dle chuti |
Bánh Cuốn - nejlépe se dá přirovnat k domácímu rýžovému papíru, který je plněný restovaným masem, houbami a sypán smaženou cibulkou. S omáčkou Nuoc mam je to výborná kombinace.
Maso smíchejte se solí, pepřem a na polovině cibule orestujte. Předem namočené houby zbavte dřevnaté stopky a najemno nakrájejte. Přidejte k masu a orestujte.
Všechny ingredience na rýžový papír smíchejte ve větší míse metličkou. I v průběhu vytváření placek je třeba směs promíchávat, aby se škrob neusazoval na dně.
Pánev před první plackou potřete olejem a při dalších už nemusíte. Zvolte teflonovou a nebo keramickou pánev.
Nalijte odměřené množství těsta rovnoměrně v tenké vrstvě a rozlijte po dně. Přiklopte pokličkou a minutku nechte opékat.
Připravený talíř si lehce potřete olejem a hotové placky na něho vyklopte přímo z pánve. Plňte jednu po druhé a placky na sebe nevršte!!!
Hotové placky posypte smaženou cibulkou (1/2 cibule nakrájejte a promíchejte se škrobem z tapioky a smažte v dostatečném množství oleje. Okapat nechte v sítku).
Pokud nejste moudří z mého postupu, je to skvělý video návod na přípravu této delikatesy.
Podrobné info: