1. varianta - Rýžový papír: | |
Bánh Cuốn | 400 g |
2. varianta - Rýžový papír: | |
mouka z lepkavé rýže | 200 g |
tapiokový škrob | 200 g |
sůl | 1 lžička |
olej | 1 lžíce |
voda | 800 ml |
olej | na potření talíře a pánve |
Náplň: | |
mleté maso mix | 400 g |
houby Jidášovo ucho | 100 g |
velká cibule | 1 ks |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Omáčka Nuoc man Cham: | |
voda | 1 hrnek |
cukr | 1/2 hrnku |
limetová šťáva / bílý ocet | 1/2 hrnku |
rybí omáčka | 1/4 hrnku |
česnek | 2 stroužky |
chilli | dle chuti |
Bánh Cuốn - nejlépe se dá přirovnat k domácímu rýžovému papíru, který je plněný restovaným masem, houbami a sypán smaženou cibulkou. S omáčkou Nuoc mam je to výborná kombinace.
Maso smíchejte se solí, pepřem a na polovině cibule orestujte. Předem namočené houby zbavte dřevnaté stopky a najemno nakrájejte. Přidejte k masu a orestujte.
Všechny ingredience na rýžový papír smíchejte ve větší míse metličkou. I v průběhu vytváření placek je třeba směs promíchávat, aby se škrob neusazoval na dně.
Pánev před první plackou potřete olejem a při dalších už nemusíte. Zvolte teflonovou a nebo keramickou pánev.
Nalijte odměřené množství těsta rovnoměrně v tenké vrstvě a rozlijte po dně. Přiklopte pokličkou a minutku nechte opékat.
Připravený talíř si lehce potřete olejem a hotové placky na něho vyklopte přímo z pánve. Plňte jednu po druhé a placky na sebe nevršte!!!
Hotové placky posypte smaženou cibulkou (1/2 cibule nakrájejte a promíchejte se škrobem z tapioky a smažte v dostatečném množství oleje. Okapat nechte v sítku).
Pokud nejste moudří z mého postupu, je to skvělý video návod na přípravu této delikatesy.
Podrobné info: