Pažitka
Název:

Bánh Cuốn - rýžový papír plněný mletým masem a houbami


Bánh Cuốn - rýžový papír plněný mletým masem a houbami


Ingredience:
1. varianta - Rýžový papír:
Bánh Cuốn400 g
2. varianta - Rýžový papír:
mouka z lepkavé rýže200 g
tapiokový škrob200 g
sůl1 lžička
olej1 lžíce
voda800 ml
olej na potření talíře a pánve
Náplň:
mleté maso mix400 g
houby Jidášovo ucho100 g
velká cibule1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Omáčka Nuoc man Cham:
voda1 hrnek
cukr1/2 hrnku
limetová šťáva / bílý ocet1/2 hrnku
rybí omáčka1/4 hrnku
česnek2 stroužky
chilli dle chuti
Postup přípravy:

Bánh Cuốn - nejlépe se dá přirovnat k domácímu rýžovému papíru, který je plněný restovaným masem, houbami a sypán smaženou cibulkou. S omáčkou Nuoc mam je to výborná kombinace.

Maso smíchejte se solí, pepřem a na polovině cibule orestujte. Předem namočené houby zbavte dřevnaté stopky a najemno nakrájejte. Přidejte k masu a orestujte.

Všechny ingredience na rýžový papír smíchejte ve větší míse metličkou. I v průběhu vytváření placek je třeba směs promíchávat, aby se škrob neusazoval na dně.

Pánev před první plackou potřete olejem a při dalších už nemusíte. Zvolte teflonovou a nebo keramickou pánev.

Nalijte odměřené množství těsta  rovnoměrně v tenké vrstvě a rozlijte po dně. Přiklopte pokličkou a minutku nechte opékat.

Připravený talíř si lehce potřete olejem a hotové  placky na něho vyklopte přímo z pánve. Plňte jednu po druhé a placky na sebe nevršte!!!

Hotové placky posypte smaženou cibulkou (1/2 cibule nakrájejte a promíchejte se škrobem z tapioky a smažte v dostatečném množství oleje. Okapat nechte v sítku).

Pokud nejste moudří z mého postupu, je to skvělý video návod na přípravu této delikatesy.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno