

| Ingredience: | |
| frncouzská bageta | 2 ks | 
| větší kuřecí prso | 1 ks | 
| mrkev | 2 ks | 
| petržel | 1 ks | 
| okurka | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| česnek | dle chuti | 
| čerstvý zázvor | dle chuti | 
| čerstvý koriandr | dle chuti | 
| med | dle chuti | 
| sojová omáčka | dle chuti | 
| ústřicová omáčka | dle chuti | 
| majonéza | dle chuti | 
V poslední době jezdím do Prahy celkem často a vždy když se tam objevím, nezapomenu se zastavit v asijském bistru Bánh Mi makers.
Do prahy je to ale celkem daleko a nemůžu tam za úžasnými bagetami jezdit tak často jak bych chtěla, proto jsem se rozhodla udělat si je i doma.
Bánh Mí je jedno z vietnamských moderních jídel, které tam dnes najdete na každém rohu. Chutě a ingredience se všude liší a je jen na Vás, který stánek s bagetami bude pro vás ten pravý.
V Bánh Mí nejčastěji najdeme vepřové nebo kuřecí maso, ale pro vegetariány je i velice oblíbená forma s tofu s hromadou zeleniny, koření a bylinkami.
Pokud byste chtěli ochutnat pravou chuť Asie můžete zajít do dříve zmíněného bistra Bánh Mí makers a nebo jít jednou za rok na úžasný festival Ochutnej Vietnam v Praze.