Pažitka
Název:

Bánh Mí: bageta v asijském stylu


Bánh Mí: bageta v asijském stylu


Ingredience:
Ingredience:
frncouzská bageta2 ks
větší kuřecí prso1 ks
mrkev2 ks
petržel1 ks
okurka dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
česnek dle chuti
čerstvý zázvor dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
med dle chuti
sojová omáčka dle chuti
ústřicová omáčka dle chuti
majonéza dle chuti
Postup přípravy:

V poslední době jezdím do Prahy celkem často a vždy když se tam objevím, nezapomenu se zastavit v asijském bistru Bánh Mi makers.
Do prahy je to ale celkem daleko a nemůžu tam za úžasnými bagetami jezdit tak často jak bych chtěla, proto jsem se rozhodla udělat si je i doma.
Bánh Mí je jedno z vietnamských moderních jídel, které tam dnes najdete na každém rohu. Chutě a ingredience se všude liší a je jen na Vás, který stánek s bagetami bude pro vás ten pravý.
V Bánh Mí nejčastěji najdeme vepřové nebo kuřecí maso, ale pro vegetariány je i velice oblíbená forma s tofu s hromadou zeleniny, koření a bylinkami.
Pokud byste chtěli ochutnat pravou chuť Asie můžete zajít do dříve zmíněného bistra Bánh Mí makers a nebo jít jednou za rok na úžasný festival Ochutnej Vietnam v Praze.

  1. Mrkev a petržel očistíme nakrájíme na tenké hranolky. V menší pánvi rozehřejeme lžící olivového oleje a mrkev s petrželí rychle orestujeme. Přidáme sůl a pepř a čekáme dokud zelenina nezezlátne ( měla by být měkká, ale stále trochu křupavá).
  2. Kuřecí maso osolíme a uvaříme ve vodě. Mezitím si v druhé pánvi orestujeme 1 cm čerstvého zázvoru a na plátky nakrájené 2 stroužky česneku. Uvařené maso nakrájíme na kostičky a vhodíme na pánev k zázvoru a česneku. Přidáme 1 lžíci medu, sojové omáčky a ústřicové omáčky, podle potřeby dosolíme a trochu opepříme. 
  3. Bagety rozřízneme a pomažeme majonézou. Dáme do ní na kolečka nakrájenou čerstvou okurku, kuřecí maso, mrkev s petrželkou a nakonec čerstvý koriandr. 
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno