Pažitka
Název:

Banoffee


Banoffee


Ingredience:
Ingredience:
máslové sušenky360 g
máslo130 g
velké banány nakrájené na kolečka3 ks
Karamelové salko1 plechovka
smetana ke šlehání375 g
strouhaná čokoláda dle potřeby
Postup přípravy:

Tento dezert vás dostane z problému, když máte nedostatek času a přesto byste rádi naservírovali něco dobrého. Bez pečení či zchlazování máte hotovo doslova za pár minut. Navíc výsledek každý ocení.

Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Napěchujeme na dno a na boky formy a uhladíme (jednoduše to jde pomocí lžíce). Pak dáme ztuhnout do lednice. Na sušenkový korpus rozetřeme stěrkou karamelové salko a vyskládáme banánová kolečka. Nakonec vyšleháme dotuha smetanu, která musí být opravdu studená a naneseme libovolně na banán, buď pomocí lžíce, nebo pomocí cukrářského sáčku. Způsob zdobení si může zvolit každý sám. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou, a buď rovnou dort podáváme, nebo dáme vychladit do lednice.

Tip: Kdo dort ihned nekonzumuje a nechce, aby mu tekl při krájení karamel, tak stačí banán potřít trochou želatiny, aby nepouštěl tolik vody do karamelu. Klasický Banoffee je ale známý tím, že z něj karamel vytéká, takže se toho nebojte. Šlehačka drží lépe, kdy se vyšlehá se smetanovým ztužovačem, není to však nutnost.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Veronika Ondrušová a Lenka Merxová

    zavřít okno