Pažitka
Název:

Barčin jahodový koláč


Barčin jahodový koláč


Ingredience:
Ingredience:
máslo150 g
špaldová mouka150 g
celozrnná žitná mouka150 g
vejce1 ks
kokosový cukr80 g
růžová sůl špetk
olej dle potřeby
tvaroh250 g
kokosový cukr50 g
vejce2 ks
jahodový puding1 balíček
mandarinka1 ks
jahodycca 300 g
Postup přípravy:

Zítra přijdou na oběd babička s dědou. A to jsou nároční strávníci. Takže to chtělo něco opravdu osvědčeného. A co jiného, než křehký špaldový jahodový koláč od Barči, který strhl vlnu pečení a dostal 12 bodů z 10. 
Konečně nadešla ta správná chvíle a já se pustila do přípravy koláče. Jenže jak si tak dosypávám mouku z nového pytlíku, koukám, že držím v ruce žitnou celozrnnou místo špaldové. Pak jsem k ní vyklepla celé vejce, místo žloutku a už se to vezlo. To je tak, když kolem vás lítá prcek a vy čtete recept na půl oka. Tak jsem si těsto na korpus upravila s myšlenkou, že krém už udělám přesně podle receptu. 
Hledám vanilkový puding a zjišťuji, že jsem poslední spotřebovala do včerejšího piškotu. No co, je to jahodový koláč, tak dám ten jahodový puding. Přidejte citronovou šťávu. Prohrabu mísu s ovocem a nic. Mandarinka je taky citrus ne?… 
Zkrátka a jednoduše, ve finále jsem „zprznila“ (promiňte mi to slovo), co se dalo, a tajně doufám, že bude zítra koláč chutnat.

Z mouky, vejce, špetky soli, cukru a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do olejem vymazané formy a dno propícháme vidličkou.
Tvaroh vyšleháme se dvěma žloutky, cukrem, šťávou z mandarinky a pudingem. Do hmoty opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Krém navrstvíme na těsto a poklademe plátky jahod. 
Pečeme při 170st 30min. Podáváme vychlazené.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno