Pažitka
Název:

Barevná zelňačka s cizrnou


Barevná zelňačka s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 - 2 ks
Ghí/máslo/olej2 lžíce
mletá paprika2 - 3 lžičky
mletý kmín1 lžička
červená paprika1 ks
zelená paprika1 ks
žlutá paprika1 ks
kysané zelí500 g
uvařená cizrna400 g
bobkový list4 ks
nové koření10 kuliček
horká voda nebo zeleninový vývar2 l
ječná mouka na zahuštění
rostlinná smetana200 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Polévka je grunt! Nebo taky nade všechny svetry a čepice. Zelňačku já ráda a od podzimu ji vařím docela často. Tak přišel čas si to trochu ozvláštnit.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve 4l hrnci na polévku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a opepříme, zasypeme kmínem a mletou paprikou. Promícháme a vhodíme očištěné na nudličky nakrájené papriky, cizrnu a kysané zelí. Zalijeme vodou nebo vývarem a provaříme do změknutí paprik. Na závěr zahustíme moukou nebo hraškou, můžeme zjemnit i smetanou. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno