

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| batát | 370 g |
| bílá cibule | 1 ks |
| řapíkatý celer | 110 g |
| petržel | 36 g |
| sůl | dle chuti |
| majoránk | dle chuti |
| voda | 1 l |
| celerová nať | na ozdobení |
Trošku se nám přemnožily batáty a já se je snažím použít, kde je to jen možné. Ne, že bychom je pěstovali, ale nějak došlo k narušení komunikačního kanálu a místo 3 batátů mi došly 3 balíčky. Nejdřív jsem se zděsila, ale miluji výzvy a batáty u nás rozhodně dlouho nepobudou.
Batáty se dají použít všude a polévky jsou z nich úžasné a tady je jedna z nich.
Než se pustíme do přípravy polévky, očistíme si a nakrájíme zeleninu.
V hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme pokrájenou zeleninu, kterou krátce prohřejeme a zalijeme vodou, připravovanou polévku osolíme a okořeníme majoránkou, vaříme do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku můžeme rozšťouchat nebo rozmixovat dohladka. Já jsem zeleninu v polévce jen jemně rozmačkala a před servírováním ozdobila celerovou natí.
Pokud chceme mít polévku krémovou a hladkou, přepasírujeme ji a zjemníme rostlinnou smetanou, mandlovým mlékem, případně jogurtem či smetanou pokud tolerujeme mléčnou bílkovinu.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: