Pažitka
Název:

Batátové krekry

vegan


Batátové krekry


Ingredience:
Ingredience:
oloupané batáty1/4 - 1/2 hrnku
lněná semínka1/2 hrnku
slunečnicová semínka1/2 hrnku
sezamová semínka (můžete přidat i dýňové nebo chia semínka)1/4 hrnku
sůl1/2 lžičky
pepř špetka
hrubá sůl na posypání krekrů
voda (doléváme dle konzistence těsta)3/4 hrnku
Postup přípravy:

Chcete něco zdravějšího? Bez mouky? Co takhle krásně křupavé batátové krekry? Vy už dobře víte,že batáty jsou moje milované prostě nej :o)

Dělala jsem k tomu dip z pečených paprik upravený na mou verzi, ale ten Vám vložím v dalším receptu.

Krekry určitě oceníte jako rychlou svačinku, dají se také připravit jako báječné pohoštění pro návštěvu, nazdobené dipem, pomazánkou, zeleninou....

Batátu nastrouháme na jemno, přidáme semínka, sůl, pepř a vodu, umícháme těsto (bude lepivé) na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto do tenké vrstvy a dáme do vyhřáté trouby péct na 170°cca. na 20 minut, potom troubu snížíme na  150° a pečeme dalších cca. 20 minut. V polovině vyndáme nakrájíme a dáme zpět do trouby, pečeme, dokud se nám nelíbí barva. 

Batáty dodají krekrům zase trošku jinou chuť a můžu říct, že u nás zmizely velmi rychle.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Silvie Beránková

    zavřít okno