

| Ingredience: | |
| batáta | 1 ks |
| cizrna | 1 plechovka |
| mrkev | 1 ks |
| petržel | 1 ks |
| rajčata | 2 ks |
| sladká červená paprika kapie | 1/2 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| tymián | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| smetana či zakysaná smetana | dle potřeby |
| sladká paprika | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
Po pracovním víkendu se mi moc vařit nechce, není energie a spíše nás to láká ven, tak i dnešní polévka je velmi jednoduchá a rychlá.
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kusy, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme 3/4 plechovky cizrny, tymián, stroužek česneku vaříme vše do měkka. Zbytek cizrny dáme na malý pekáček, zaprášíme jemně paprikou, osolíme, zakápneme oliváčem a dáme na 10 minut péct do trouby. Až je zeleninka měkká, mixneme ji, přidáme smetanu, sůl a pepř dle chuti. Opečenou cizrnu podáváme s polévkou.
Podrobné info: