Pažitka
Název:

Batátovo-cizrnová polévka s tymiánem


Batátovo-cizrnová polévka s tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
batáta1 ks
cizrna1 plechovka
mrkev1 ks
petržel1 ks
rajčata2 ks
sladká červená paprika kapie1/2 ks
česnek1 stroužek
tymián dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
smetana či zakysaná smetana dle potřeby
sladká paprika dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Po pracovním víkendu se mi moc vařit nechce, není energie a spíše nás to láká ven, tak i dnešní polévka je velmi jednoduchá a rychlá.

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kusy, podlijeme vodou a dáme vařit. Přidáme 3/4 plechovky cizrny, tymián, stroužek česneku  vaříme vše do měkka. Zbytek cizrny dáme na malý pekáček, zaprášíme jemně paprikou, osolíme, zakápneme oliváčem a dáme na 10 minut péct do trouby. Až je zeleninka měkká, mixneme ji, přidáme smetanu, sůl a pepř dle chuti. Opečenou cizrnu podáváme s polévkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno