Pažitka
Název:

Batátový čoko dort


Batátový čoko dort


Ingredience:
Ingredience:
batáty750 g
kokosový olej4 vrchovaté lžíce
kakao5 lžic
vanilkový exktrakt1 lžíce
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžíce
rýžový sirup1 lžíce
datlový sirup3 lžíce
kakaové boby1 lžíce
Krém:
zralé avokádo1 ks
kakao3 lžíce
stévie15 kapek
datlový sirup1 lžička
vanilkový extrakt1 lžička
mandlové máslo1 pořádná lžíce
Na ozdobení dortu:
sušená moruše dle potřeby
kakaové boby dle potřeby
Postup přípravy:

Chcete překvapit svou drahou polovičku hříšným dezertem?! Pak Vám zaručuji, že tento čokoládový dort je tou správnou volbou a nikdo nepozná, že je připraven bez mouky a cukru!!! Jeho lanýžová krémová textura se pomalu rozplývá na jazyku a intenzivní chuť kakaa rozpoutá symfonii vašich chuťových pohárků. Vezměte si lžičku, zavřete oči a na ten malý okamžik se přeneste do čokoládového ráje.

Batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit, dokud nejsou zcela měkké. Uvařené batáty slijeme a necháme částečně chladnout. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého postupně zašleháme rozehřátý kokosový olej, kakao smíchané s práškem do pečiva a ostatní ingredience. Vznikne nám poměrně husté těsto, ale to je v pořádku...docílíme tím úžasné lanýžové konzistence dortu. Těsto přemístíme pomocí stěrky do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou, abychom zabránili vysušení těsta. Pečeme cca 1 hodinu.
Zatímco se peče dort, připravíme si velice jednoduše krém. Tyčovým mixerem rozmixujeme všechny ingredience, měl by vzniknout krém s dokonalou sametovou texturou a lahodnou čokoládovou chutí! 
Po upečení dort necháme zcela vychladnout, povrch nedbale pomažeme krémem a ozdobíme sušenou moruší a sekanými kakaovými boby.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno