Ingredience: | |
větší batát | 1/2 ks |
mrkev | 1 ks |
stření cibule | 1 ks |
zakysaná smetana nebo jogurt | 1 kelímek |
špenát | plná hrst |
voda | dle potřeby |
Pokud zkusíte ve vaší kuchyni batáty, určitě si je zamilujete, jako já. V dnešním receptu se s vámi podělím o tip na polévku, která je nejen výborná, ale krásně vypadá na talíři.
Batáty, mrkev a cibuli orestujeme, zalijeme vodou (podle věku strávníků můžeme přidat sůl a bílý pepř). Zeleninu necháme uvařit do měkka a potom umixujeme do hladkého krému. Do krému přidáme sekaný čerstvý listový špenát (pokud máme jenom mražený, tak použijeme jenom celé listy, které necháme rozmrazit a vymačkáme vodu. Nakonec přimícháme bohatě kysané smetany nebo jogurtu, abychom vyrovnali sladkou chuť.
Podrobné info: