Pažitka
Název:

Batátový nákyp


Batátový nákyp


Ingredience:
Ingredience:
větší batát1/2 ks
jarní cibulka i s natí nebo jedna střední cibule2 ks
listový špenát1 velká hrst
libové mleté maso1 velká hrs
sekaná sušená rajčata nebo čerstvá rajčata1 stejné množství
smetana1/2 kelímku
čerstvý kozí sýr (mozzarella, dle chuti)100 g
Postup přípravy:

Batáty, chcete-li sladké brambory, pochází z Ameriky. Existují dva druhy, které se však liší úpravou v kuchyni. Ty červené jsou nejlepší k zapékání nebo vaření. Žlutá odrůda se spíše smaží nebo je vhodná na různá těsta. Já si vybrala recept, který můžete servírovat třeba se zeleninovým salátem.

Na oleji orestujeme maso, cibuli, přidáme batáty strouhané na hrubém struhadle. Chvíli restujeme a pak zalijeme smetanou, přidáme sekaný listový špenát a sýr. Dle chuti dosolíme a dopepříme dle věku strávníků.
Vše povaříme cca 5 minut.
Kaši nalijeme do vymazaného pekáčku a necháme zapéct. 
Do nákypu můžeme přidat zeleninu dle vlastní fantazie, není nutné se držet receptu... hrášek, kukuřice, bylinky, paprika, cuketa...

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno