

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 500 g |
| mléko | 2 dcl |
| droždí | 20 g |
| cukr krupice | 60 g |
| vejce | 1 ks |
| žloutek | 1 ks |
| máslo | 60 g |
| sůl | špetka |
| 100% tuk na smažení | dle potřeby |
| Na ozdobu: | |
| tvaroh na strouhání | 150 g |
| švestková povidla | 150 g |
Náš benjamínek měl včera karnevalovou premiéru ve své budoucí školce a dnes u nás navíc chodí masopustní průvod. A tuhle dobu mám od raného mládí zafixovanou s touhle sladkou dobrotou, proto ani letos nemohla na našem stole chybět .
Těsto nechávám za mě vypracovat a vykynout pekárnu na chleba. Vykynuté těsto si rozválíme na cca 1 cm tlustý plát, ze kterého například pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která necháme ještě trochu vykynout. Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme tuk a vdolky v něm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek.
Vlažné vdolky potřeme povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvarohem.