Pažitka
Název:

Bazalkové pesto stále zelené


Bazalkové pesto stále zelené


Ingredience:
Ingredience:
bazalkové listy4 pořádné hrsti
jemně nastrouhaný parmazán80 g
piniové oříšky (popřípadě mandle, ořechy, dýňová semena...)80 g
olivový olej150 ml
Postup přípravy:

Už jste se určitě setkali s tím, že jakmile rozmixujete nebo v hmoždíři utřete bylinky, ztratí skoro okamžitě barvu a pesto je pak nevzhledné.  Vyčetla jsem na blogu Kuchařka pro dceru postup, kterým docílíte toho, že bylinková pesta zůstanou krásně svěže zelená. Je na to až neuvěřitelně jednoduchý trik.

Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je  vyndáme a vložíme do misky s vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu. Dobře je osušte. Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme. A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno