Název:Belgické vafle
vegetariánský recept
Ingredience:
| Ingredience: |
| hladká mouka | 300 g |
| kukuřičný škrob | 15 g |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| mléko | 450 ml |
| rozpuštěné máslo | 100 g |
| vejce | 2 ks |
| vanilkový extrakt | 1 lžička |
| ovoce | 1 hrstička |
| zakysaná smetana | 1 ks |
| ovocná marmeláda | 1 lžíce |
| nutela | 1 lžíce |
Postup přípravy:Vafle jsou naše oblíbená víkendová snídaně. Někdy jsou dílem okamžitého rozhodnutí, kdy se ráno vzbudíme a jeden z nás na otázku, co budeme snídat, pronese VAFLE!, někdy se na ně těším celý týden. První vafli, jen narychlo máznutou marmeládou, si dávám ještě vestoje u kuchyňské linky, zatímco se ve vaflovači opéká další dávka - nemůžu si pomoct, ale voní tak lákavě, že se prostě musím zakousnout hned. Další si už ovšem hezky vyskládám na talíř, třeba jako dneska s kopečkem jogurtu s tvarohem, pokapané medem a dozdobené malinami a pomerančem, a usadím se s nimi ke stolu, abych si tu křupavou lahodu mohla pořádně vychutnat.
V míse smícháme všechny sypké ingredince, zvlášť prošleháme mléko s máslem, vajíčky a vanilkou, přilijeme k sypké směsi a důkladně promícháme metličkou. Dále postupujeme podle návodu na vaflovači. Já jsem tentokrát dělala opravdu malé vafličky, jsou křupavější a víc nám chutnají než klasické vafle - na rozpálené plotýnky jsem nalila zhruba 2-3 lžíce těsta a vafle několik minut opékala dozlatova. Podáváme horké, dokud jsou křupavé.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno