Pažitka
Název:

Belgický tatarák


Belgický tatarák


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso300 g
kapary30 g
okurky cornichon (malé okurčičky)30 g
středně velká šalotka1 ks
parmazán30 g
najemno posekaná hladkolistá petržel1 lžíce
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Dresing:
majonéza3 lžíce
kečup1 lžička
worchestrová omáčka1/2 lžičky
chilli omáčka (použila jsem Srirachu) pár kapek
sůl špetka
pepř špetka
Příloha:
větší brambory nakrájené na hranolky4 ks
olivový olej trochu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Je tatarák vaše oblíbené jídlo? Tak určitě zkuste i ten belgický, v cizině známý jako Filet Américain. I když doma máme klasický tatarák hodně rádi, belgický pro nás byl skvělá změna a určitě jsme ho nedělali naposledy.

Jako u klasického známého tataráku se i u belgického ingredience recept od receptu trochu liší. Nakonec jsem se rozhodla vyzkoušet tatarák podle T.Eliáše, který jsem našla na stránkách prozeny.cz. Dělala jsem k němu domácí hranolky a zkoušeli jsme ho i na topince. Dokonalá záležitost.
A tady je naše lehce upravená verze:
DOBROU CHUŤ 
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno