Pažitka
Název:

Bešamelové krokety s masem a sýrem


Bešamelové krokety s masem a sýrem


Ingredience:
Ingredience:
máslocca 50 g
cibule3 - 4 ks
mléko dle potřeby
uzené maso200 g
šunka200 g
gouda100 g
nasekaná pažitka hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Na obalení:
hladká mouka dle potřeby
vejce3 ks
strouhanka dle potřeby
olej na smažení
Dip:
kysaná smetana dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hořčice1 lžička
cukr dle chuti
citron dle chuti
Postup přípravy:

Ráda zkouším něco nového a mám radost, když se podaří a chutná všem. I tento můj hokus-pokus vyšel a měl úspěch.

Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso, šunku, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Po chvíli odstavíme z plotny a mícháme, dokud se nepřestane směs lepit a necháme vystydnout.

Pak mokrýma rukama tvoříme krokety a obalíme v trojobalu. Usmažíme a necháme okapat na ubrousku.

Podáváme s dipem z kysané smetany a se zeleninovým salátem.

Krokety chutnají skvěle i studené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno