Pažitka
Název:

Bezé řezy se šlehačkou sypané kokosem


Bezé řezy se šlehačkou sypané kokosem


Ingredience:
Ingredience:
máslo125 g
moučkový cukr do těsta140 g
moučkový cukr k bílkům200 g
hladká mouka165 g
vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)4 ks
kypřící prášek1 balíček
mléko3 lžíce
šlehačka500 ml
mandlové nebo kokosové lupínky100 g
Postup přípravy:

K nedělní kávičce čistě požitkářská záležitost.

Ušleháme si tuhý sníh z bílků společně s 200 g cukru. Zbytek cukru (140 g), máslo a žloutky vyšleháme do pěny, k tomu přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko. Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj natřeme těsto. Na těsto navrstvíme ušlehané bílky s cukrem a zasypeme mandlovými/kokosovými lupínky. Dáme péct na 160 °C na cca 20 minut. Těsto vytvoří bubliny a silné vrásnění, nelekejte se, to je naprosto v pořádku.
Upečené těsto necháme vychladnout a poté jej rozkrojíme na polovinu. Jednu část si určíme jako spodní - vybírám tu, která není na pohled tak pěkná. Ušleháme šlehačku, tu natřeme na "spodní část těsta" (přímo na opečené bílky s mandličkami/kokosem) a přiklopíme druhou polovinou těsta (mandličkami/kokosem nahoru). Dejte vychladit a pak už jen mlsat a mlsat a mlsat... a nemůžete přestat.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno