Ingredience: | |
velké květy černého bezu | 20 ks |
kyselina citronová | 80 g |
převařená zchladlá voda | 2 l |
cukr | 1,5 kg |
Taky se tak těšíte každý rok na bezinkovou šťávu? Já strašně. Tu prostě miluju. A když ji miluješ ... není co řešit, že jo. Takže rychle pro bezinky a jde se dělat aspoň z 5ti dávek. Žádné vaření, jenom se musí počkat do druhého dne, aby se všechny chutě vylouhovaly a pak už jen přidat cukr.
Bezinky zbavíme případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Ve vodě rozmícháme kyselinu citronovou a přidáme květy. Musí být potopené. A necháme 24 hodin louhovat. Druhý den slijeme přes plátýnko, přidáme cukr a důkladně rozmícháme. Šťávu plníme do lahví a uzavřeme. Mně došly skleněné láhve, tak jsem ji nalila do zavařovaček.
Podrobné info: